Tehokas ja lempeä perinnehoito
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu anatomiaan ja vanhaan kansanparannustaitoon.
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu anatomiaan ja vanhaan kansanparannustaitoon. Kalevalainen jäsenkorjaus on turvallinen mobilisaatiohoito, jolla hoidetaan pääasiassa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Hyviä hoitovasteita voidaan saada mm. seuraavissa kehon ongelmissa:
- jalkojen erimittaisuus, jalkojen ja polvien virheasennot
- selkäkivut
- iskiasvaivat
- lantiokorin virheasennot
- skolioosi
- niska- ja hartiakivut
- hermopinteet
- puutumisoireet
- huimaus
- erilaiset päänsäryt mm. migreeni
- lihaskireydet
- epämääräiset kivut, joille ei löydy lääketieteellistä syytä
Jäsenkorjauksen historia
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, joista on mainintaa myös kansalliseepoksessamme Kalevalassa. Parannustaidot ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle siitäkin huolimatta, että lääketieteen kehittyminen ja uusien tutkimusmenetelmien ja medikalisoitumisen myötä perinteiset hoidot ovat jopa uhanneet kadota Suomesta. Jäsenkorjauksesta on useita erilaisia muotoja, mutta kalevalainen jäsenkorjaus on hoitomuodoista kokonaisvaltaisin.
Miten hoidetaan
Kalevalainen jäsenkorjaus on mobilisaatiohoito, joka perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen. Hoidossa koko keho käsitellään aina jalkapohjista kallonrajaan saakka hyödyntäen hoitoperinnettä, jolloin voidaan löytää lihasepätasapainon sekä hermotuksen ongelmien aiheuttajat. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei hoideta pelkästään oiretta tai kipukohtaa, vaan pyritään selvittämään ongelman aiheuttaja.
Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa hyödynnetään kehon omia liikeratoja. Hoito tehdään täysin asiakkaan ehdoilla ja asiakkaan kehotuntemuksia kuunnellen, mikä edellyttää hoitajan ja asiakkaan välistä yhteistyötä. Hoito on kivutonta ja sopii lähes kaikille. Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu niksauttelu.
Kenelle hoito sopii
Kalevalainen jäsenkorjaus sopii lähes kaikille vastasyntyneestä iäkkääseen. Hoito tehdään aina asiakkaan tarpeen mukaan hänen terveydentila huomioon ottaen. Kalevalainen jäsenkorjaus sopii erittäin hyvin myös ongelmien ennaltaehkäisyyn, kehonhuolloksi sekä ihan vain rentoutumiseen.
Myös lapsia kannattaa hoidattaa, vaikka kipuja ei olisikaan. Elämän tuomat kolhut voivat alkaa oireilla vasta myöhemmällä iällä ja sitä voidaan ennaltaehkäistä jo hyvissä ajoin. Lasten hoitaminen tehdään kevyemmin ottein, mutta siitäkin huolimatta kehon virheasentojen korjaaminen ja mm. skolioosin hoito tuo hyviä hoitotuloksia.
Akuutit vammat on kuitenkin hyvä käydä näyttämässä ensin lääkärille ja tulla hoitoon vasta kun lääkäriltä on lupa ottaa vastaan jäsenkorjaushoitoa.
Hoidon jälkeen
Hoidon jälkeen on hyvä juoda runsaasti vettä (vähintään litran verran). Veden juonti auttaa elimistöä tasaamaan nestevajausta ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Oikea kehon nestetasapaino edistää lihaskipujen ja jumien paranemista.
Kolme vuorokautta jäsenkorjaushoidon jälkeen on syytä välttää voimakasta rasitusta, nopeita liikkeitä sekä toispuoleisia asentoja.
Nivelet eivät välttämättä saa normaalia tukea rentoutetulta ja venytetyltä pehmytkudokselta, joten korjautunut vaiva voi palata helposti. Myös saunomista ja alkoholin käyttöä tulee välttää tänä aikana.
Jokaisen elimistö on yksilöllinen, joten tarkkoja hoidon aiheuttamia reaktioita ei voi etukäteen tietää. Olo voi olla hyvin kevyt tai voi väsyttää ja paleltaa. Kaikille ei hoito-oireita kuitenkaan tule. Hoidettu vaiva ei välttämättä poistu heti käsittelyssä, vaan sen paranemiseen voi kulua aikaa. Hoidon korjaava vaikutus voi kestää viikon tai kaksi. Mitä kauemmin vaiva on ollut, sitä enemmän aikaa sen poistuminen vaatii ja mahdollisesti myös useampia käsittelykertoja.
Kehossa voi tuntua hoidon jälkeen käsittelyn aiheuttamia tuntemuksia kuten peukalolla painamisen tunne selässä. Mikäli hoidon jälkeen tuntuu voimakasta kipua, tulee huono olo tai muuta erikoista, ota rohkeasti yhteyttä. Tarvittaessa esimerkiksi merisuolakääreellä saa erittäin hyvin apua kipeisiin kohtiin.
Omaan ergonomiaan tulee kiinnittää huomiota hoidon jälkeen. Mikäli käsitelty vaiva johtuu esimerkiksi huonosta työasennosta, palautuu vaiva jos työskentelyä jatketaan huonossa asennossa. Myös omiin elämäntapoihin on hyvä kiinnittää huomiota hoidolla saavutetun hyvän olotilan ylläpitämiseksi.
VENDALA
Kehruutie 2, 00410 HELSINKI
050 575 4550 – sanna@vendala.fi